Wij zijn u graag van dienst

Wat wij doen

Home » Wat doen wij

Wat doen wij

Wat doen wij

R & B Lijm- en metselwerken B.V. verzorgt naast particuliere (ver)bouw ook grote projecten. Wij hebben meerdere disciplines in huis, zoals het vermetselen van allerlei soorten gevelsteen, het verlijmen van Ytong, BIA blokken, Porotherm en kalkzandsteen. Wij hebben als één van de weinige lijmbedrijven een specialisatie in het verwerken van machinale vellingblokken, deze worden voornamelijk toegepast in bedrijfsgebouwen.

Voor een project begint, gaan wij altijd bij de klant langs, om deze te adviseren in de uitvoering. Door onze ervaring hebben wij vaak een eigen kijk op de uitvoering van een project. Door onze adviezen worden vaak onnodige kosten bespaard, en het werk verloopt veelal vlotter.

Bij het verlijmen van elementen werken we al geruime tijd niet meer met profielen, maar met stelvoetjes.

Wij hebben goede afspraken met MAKZ kalkzandsteen kunnen maken, en doordat onze omzet hoog is kunnen we kalkzandsteen behoorlijk scherp aanbieden. Als bijkomend voordeel heeft de opdrachtgever geen omkijken naar tijdige bestellingen. Restpartijen worden door ons afgevoerd zonder dat deze afgerekend hoeven te worden.

Voor de afwerking van voornamelijk schoonwerk vellingblokken kunnen wij gegalvaniseerd zetwerk leveren. Stellen van profielen, en zagen van de kalkzandsteen wordt tot een minimum beperkt. Later aftimmeren en schilderen is overbodig. De muur staat daardoor direct goed vast. Wanneer de klant dit wenst kan dit zelfs in elke RAL-kleur gepoedercoat worden.